RIB tube verksted

Vi hjelper deg å reparere din RIB tube. Hos oss lapper vi og bytter RIB tuber. Både små og store jobber.

For Zodiac har vi originale tuber! Vi fikser tuber på alle slags RIB båter. Vi har god erfaring innenfor tube reparasjoner og bytting. 

 

rib tube bytte

Vedlikehold av din RIB

For at din RIB skal vare lengst mulig så er det viktig med vedlikehold. 

Lufttrykk

Riktig lufttrykk er viktig. For å utnytte din RIB på best mulig måte bør man sjekke lufttrykket jevnlig før bruk. Se hvilket trykk båten din skal ha ved å lese på ventilen eller les i brukermanualen. Det anbefales å ha et manometer tilgjengelig i båten slik at du kan sjekke trykket.

For lavt trykk kan ødelegge tubene. Spesielt om sommeren kan trykke variere ettersom solen steker på tubene. Hvis du hadde riktig trykk på morgenen så kan dette trykket være høyere midt på dagen når solen skinner. Så da er det viktig å sjekke trykket under slike forhold. 

Det er ikke farlig med litt for mye trykk. Det er for lavt trykk som ødelegger tubene. 

Ved luftfylling fra helt tomme tuber:

De fleste RIB’er har sikkerhetskamre som er adskilt inne i tubene. Start ved å fylle hvert kammer ca. 2/3 opp før du fyller alle helt opp. Du må ikke fylle ett og ett kammer helt opp. Dette fordi de adskilte kamrene består av en tynnere duktype enn ytterdyken og dette kan revne. 

Rengjøring og vedlikehold

For å holde RIB’en i god stand anbefales det å jevnlig vaske over. Jevnlig spyling av tubene forhindrer mye skitt som fester seg og holder dem rene og pene + forlenger levetiden betraktelig.

Tuber er utsatt for UV stråling og det anbefales med havnepresenning for å beskytte. Du bør også smøre tubene inn med UV beskytter fra tid til annen. Spør oss så hjelper vi deg. Du kan også se under Butikk fanen vår her på nettsiden. Her selger vi Pro Marine sin UV beskytter som anbefales sterkt.